Spirit Of Three - nest 2017

Match 2017 (NL)


Ik leerde Sylvia, haar Ice en zijn fokker Sigrid een aantal jaren geleden kennen. Sindsdien ben ik altijd blij als ik kon communiceren over het fokken, de lijnen en onze honden met Sigrid en Sylvia. Ik had veel bewondering voor Sigrid voor haar kennis en hoe ze haar honden behandelde. Ik had de hoop om eens een hond te bezitten uit haar lijnen.

Toen Elena klein was, zagen we elkaar in Duitsland en Sylvia was geërgerd doordat ze niet de juiste partner kon vinden voor haar Ice. Hij had een heleboel dek-aanvragen gekregen, maar niet de juiste. Toen ik haar vertelde over mijn fok-plannen met Elena, was ze direct geïnteresseerd, ik had echter onze Diego in gedachten. We waren er kapot van toen we hem in moesten laten slapen.

Ik veranderde mijn plannen een aantal keer onderweg, steeds op zoek naar de juiste combinatie. Maakte kennis met verschillende soorten lijnen. Aan het eind van september 2016, veranderde ik voor de laatste keer naar Ice, een van mijn allereerste keuzes. Sylvia was ermee eens.

 

We maakte een afspraak, moesten wat leegtes opvullen (en dat waren een aantal) en ik deed een aanvraag voor buitenlandse dekreu bij BCCN (Border Collie Club Nederland) en ook de match met de visie die Sylvia en ik hadden. We zijn erg blij en enthousiast, dat ze de match geaccepteerd hebben. Het is een bevestiging van wat we proberen te bereiken. 

Elena betekent in het Spaans Fakkel of Verbinding. Ice betekent in het Engels het tegenovergestelde IJs of water in bevroren toestand. Samen zijn ze de juiste combinatie, ze vullen elkaar aan. 

Elena is in haar karakter vrij fel, ze is een passievolle drakendame. Als ze van je houdt, dan ben je haar alles. Ze zal ook alles voor je doen. Tot nu, heeft ze niet vaak de schapen gezien. Ze is niet gemaakt voor een paar schapen, maar voor een heleboel. Net als haar moeder. Haar vrouwtje is niet de juiste persoon om met haar naar de schapen te gaan. Elena is zo gefocussed op haar, dat ze de schapen zelfs niet ziet als ze bij de schapen zijn. Hier is zeker weten nog winst te behalen in de toekomst. Een zeer snelle, gedreven teef, die hoog kan springen met gemak. Ze is vrij getest.

Ice is een hond, die al een stuk ouder is. Hij is een open sociaal en lief wezen, die van veel knuffelen houdt. Thuis is hij de onbetwiste leider. Met zijn vrouwtje gaat hij regelmatig een kudde schapen hoeden. Wat ik van hem hou, is hoe hij zichzelf draagt en zijn karakter. Hij is vrij door zijn (voor)ouders en getest.
Deze combinatie, waarvan we denken dat het een aanvulling zal zijn voor het ras, zal ook ruimte geven om een nieuwe lijn op te starten.

We verwachten relaxed, erg sociale, open en liefhebbende pups, die graag hun eigenaars willen pleasen, die onderdeel kunnen uitmaken van het gezin.

Met de schapendrijflijnen achter Elena en Ice zijn werk met de schapen, denken we dat er potentie in de kleintjes zitten. Ze zullen ook een aanwinst zijn voor andere sporten.

 

Alle pups zijn inmiddels vergeven.