Spirit Of Three - nest 2017

Logboek pups

April 2018
Maart 2018

Titeren/Enten

Tannetje heeft Hope weer getiterd. Hope had dit keer de volgende uitslagen en hoeft pas in januari 2019 weer te worden getiterd. 

Lees meer »
Februari 2018

Exportpapieren Duitsland

De pupeigenaren in Duitsland hebben de exportpapieren ontvangen van de Raad van Beheer. Nu moeten ze met VDH in het zuchtbuch worden ingeschreven. Dit gedeelte van het traject zal Sylvia, de dekreu-eigenaresse op zich nemen om hierin de ondersteunende factor te zijn.

Lees meer »

De eerste week volledig nestloos!

Wat is dat bijzonder om van de zijlijn te mogen zien. Alle pups zijn goed terecht gekomen in heerlijke gezinnen, waar er veel van ze gehouden wordt. Ook de oudere honden zijn volledig om en denken alleen maar MIJN.

Lees meer »

Titeren/Enten

Tannetje heeft Hope, Freya en Nik weer getiterd. Freya en Nik zijn pas over een jaar weer aan de beurt om te titeren. Hope had voor parvo, ondanks vorige maand enting, een waarde van 0. Dit betekent dat ze direct op parvo weer gevaccineerd is. Over 4 weken is de controletiter. Hopelijk slaat de enting nu wel aan. Nik was in orde en werd rabies gevaccineerd, ook heeft hij ontstoring meegekregen.

Lees meer »
Januari 2018

Entingen

Ondanks afraden ivm bijwerkingen, hebben de toekomstige eigenaren toch besloten om op basis van de titeruitslagen van de dames op 4 januari om tegelijkertijd met de rabies DHP te enten.

Lees meer »

Titeren/Enten

Wegens ziekzijn konden we niet bij Tannetje terecht, maar ook Elijah, Enzo en Finn waren niet in orde en omdat ze alledrie ontwormd moesten worden en eerst 'gezond' verklaard worden, kan er niet geent/getiterd worden. Vandaar dat ik gisteren met 3 pups bij dierenkliniek Cato in IJsselstein gelukkig terecht kon.

Lees meer »
December 2017

Volgende fase - uit elkaar

De laatste tijd merkten we dan pup x 6 toch wel enorm veel energie genereren met zijn allen en dat daardoor de persoonlijke aandacht die een pup nodig heeft in zijn ontwikkeling en socialisatie minder werd. Deze ontwikkeling vonden we niet zo fijn, dus hebben we besloten om met hulp van een select groepje de pups groepsgewijs in 2-en te delen. Dit komt omdat pas met 15 weken 3 pups naar het buitenland gaan en om toch de juiste aandacht aan iedereen te geven, zo het op te lossen.

Lees meer »

Volgende fase - kennismaken met douchen

De vampieren, de hybrides en het heksje waren vies!!!Zo vies dat als we ze vastpakte, dat ze dan aan ons bleven kleven en ook ongewenst begonnen te krabben. Ze moesten eens flink gewassen worden.Vandaag was die dag aangekomen. Met een team-effort: Tim, Floor, Martin en Caro hadden elk een specifieke taak.Martin was de transporteur: vieslel ophalen in de puppyren en brengen naar de douche-afdeling; schone vampier, hybride of heksje afgeven bij de droogafdeling; en de puppyren schoonmaken.Caro was de douche-afdeling: elke pup werd grondig geboend, gedouched en daarna opgehaald door de transporteur.Floor was de droogafdeling: elke pup werd grondig drooggewreven en daarna gezet bij de uitrenafdeling.Tim was de uitrenafdeling: elke pup werd voorzien van een knuffel en even flink meegespeeld.Aan het eind kwam alles bij elkaar om de pups even flink te knuffelen, foto's te maken en weer uiteindelijk terug te zetten in de puppyren: fris en fruitig (ruikend naar meloen).

Lees meer »